Stil staan

De kracht van Osteopathie

Ik zou de titel ineens al willen veranderen of aanpassen naar de kracht van therapie. Uiteraard is Osteopathie by far the best you can get ;) het is de kracht die schuilgaat in de werking tussen de therapeut en de ontvangende mens.
Osteopathie heeft een iets andere kijk op het menselijk lichaam, daardoor worden we dikwijls niet begrepen en in de hoek van de alternatieve geneeswijze geduwd. Het is nét die iets andere kijk op blessures, letsels, pijnen, blokkades,... dat de patiënt het inzicht kan geven om zich beter te wapenen en zelf kan werken aan de veerkracht van het lichaam.
De kracht is er voor mij dat de persoon vraagt 'om eens te kijken' wat er scheelt en de osteopaat in dat mandaat naar een herstel gaat zoeken. Patiënten bij een osteopaat worden meegenomen in het herstel en worden bewuster van dat proces. Geen afhankelijkheid maar zelf beschikken, dat is de kracht.

Uit deze krachttoer kunnen soms zeer interessante ontwikkelingen ontstaan, waarbij de behandelende delen van het lichaam een geheugen losmaken waar de therapeut en de patiënt tezamen onderdeel van kunnen worden en het onderliggende patroon tegelijk kunnen aanvoelen.

Kies af en toe eens voor osteopathie en ervaar de iets andere kijk van dichtbij.

www.still-in-motion.be/afspraak